Abonnementsartikel

Investering i strategier til håndtering af varmestress såsom ventilation og overbrusning samt styring og tilsætning af næringsstoffer kan bidrage til at forhindre halthed i efterårsmånederne og dermed give et positivt afkast.

Dagene bliver længere, og før vi ved af det, er sommeren og de varme dage her igen. I takt med at dagene bliver varmere og varmere ved vi også, at bekymringerne stiger hos mælkeproducenterne i forhold til at kunne styre den negative påvirkning fra varmestress. Men vidste du, at varmestress også kan føre til andre produktionsproblemer, som måske ikke bliver synlige før hen i efteråret eller tidligt på vinteren?

Alle malkekøer har individuelle grænser, inden for hvilke de kan opretholde normale kropsfunktioner og normal adfærd. Når omgivelserne er for varme, og vi ser begyndende tegn på varmestress - det vil sige når THI-indekset er over 68 - så vil koen begynde at ændre adfærd for at slippe af med den ekstra varme.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.