Abonnementsartikel

Dyrlæge Poul Erik Nielsen mener, at Fødevarestyrelsens fortolkning af reglerne for aflivning af svin ikke er realistisk.

Under et kontrolbesøg den 3. februar 2021 blev svineproducent Hans Henrik Winther Nielsen politianmeldt som følge af, at Fødevarestyrelsens veterinære rejseholds kontrollerende dyrlæge mente, at der gik for lang tid imellem boltpistolen havde været i brug til to grise blev afblødt.

I påbuddet til landmanden står der anført, at Fødevarestyrelsen vurderer, at gældende aflivningsprocedure for svin ikke blev efterlevet, og at der er tale om en overtrædelse af bekendtgørelsen om aflivning. Videre står der, at stikning skal ske umiddelbart efter skuddet er affyret, og der henvises til, at vejledende retningslinjer vil være indenfor 15 sekunder efter reglerne i 'Vejledning til aflivningsforordningen'.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.