Abonnementsartikel

Dansk Landbrug skal inden for længe til at se sig om efter en ny formand.

Så meget står klart efter, at Peter Gæmelke på Landbrugsraadets årsmøde i går blev udfrittet om sin afgang af TV-journalisten Kurt Strand.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men hvad landbrugets førstemand helt bestemt mente med ”inden for længe”, fik lov at stå hen i det uvisse.

I stedet for den traditionelle formandsberetning stillede Peter Gæmelke op til interview med Kurt Strand, og TV-journalisten mindede formanden om, at han i 1995 havde sagt, at han ville stoppe som formand efter 12 år - et åremål som nu er ved at løbe ud.

- Hvornår stopper du?

- Det vil vise sig, lød svaret, og selv der blev boret videre, kom der ikke et klart svar. Det fremgik, at det ikke vil ske inden for det første halve års tid, men ”inden alt for længe”.

Kan det godt blive inden for et år, lød Kurt Strands opfølgning, hvilket Peter Gæmelke undlod at svare på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Er du den type, der kan tvinges til at blive siddende mod din egen vilje?

- Nej lød det bestemte svar.

Ny stil på årsmødet

Formands-interview’et afløste sidste år den traditionelle formandsberetning, som interesserede nu henvises til at læse på Landbrugsraadets hjemmeside.

Efter en lidt stiv start sidste år, hvor man kunne have mistanke om en vis koordinering af spørgsmålene, var interviewet i år mere ”fra hoften”, hvilket øgede underholdningsværdien og viste en Landbrugsraadsformand, der kunne svare for sig, og klarede sig igennem nærgående spørgsmål om blandt andet, hvordan landbruget vil være foregangsland i EU og globalt, hvis man ikke vil gå foran med regler, der er skrappere end i andre lande.