Abonnementsartikel

Taxametret tæller hurtigt, når maskinstationen rykker i marken med den store finsnitter og hele kavaleriet, men bjærgningsomkostningerne pr. foderenhed kan minimeres ved at optimere på de forhold, der har betydning for, hvor mange foderenheder, der hver time leveres hjemme i siloen.

Kvaliteten på græsensilagen og omkostningerne til at få det bjærget afhænger af en lang række faktorer. Når fakturaen til maskinstationen er betalt, ensilagestakken er målt op, og analysen foreligger, er det simpelt at regne ud, hvad det har kostet pr foderenhed at få skårlagt, revet, snittet, transporteret og kørt ensilagen sammen.

Om prisen bliver høj eller lave afhænger ikke kun af maskinstationens timepris, men også af en lang række faktorer som man selv har indflydelse på. Maskinstationens timepris har selvfølgelig indflydelse på prisen pr foderenhed, men om timeprisen på et snittehold er nogle hundrede kroner fra eller til betyder i den sidste ende væsentlig mindre, end timekapaciteten målt på de foderenheder der kommer hjem og bliver lagt i siloen.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.