Abonnementsartikel

På tre af de hidtil bedste sommerdage har 530 interesserede landmænd og finansielle rådgivere deltaget i finansieringskonferencen arrangeret af LandboNord, LRØ og LandboSyd, meddeler LandboNord i en pressemeddelelse.

Ifølge LandboNord skyldes den store tilslutning blandt andet, at udviklingen i renten netop nu er højaktuel med en markant stigning i den korte rente.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Der udover spiller det også ind, at det igen i år ser ud til at F1-renten igen i år vil stige med omkring en procent.

Uenighed blandt indlægsholderne

Jyske Banks Valutastrateg Lone Olesen varslede storm forude. De seneste år har låntagere og investorer fået i både pose og sæk og har efterhånden fortrængt frygten for risiko. Derfor ligger den korte rente pt. så tæt på den lange - og det vil ikke fortsætte.

Investorerne vil inden længe igen kræve en risikopræmie, og forskellen på den lange og korte rente vil igen blive større. Samtidig anslår hun at kinesisk opkøb i USA gør, at renten lige nu er cirka en procent for lav. Derfor er hendes anbefaling: Flere fastforrentede lån og en større spredning i valg af valutaer i SWAP-aftaler.

Chefanalytiker Svend Jørgen Jensen, Alm. Brand Henton anbefalede derimod, at man skulle fastholde sine variabelt forrentede lån. Hans argumenter var historiske kendsgerninger, der viser at der er stor risiko for faldende priser på snart sagt alt.