Abonnementsartikel

Asmildkloster Landbrugsskole i Viborg har netop afsluttet et tre ugers kursus for studerende fra Københavns Universitets Biovidenskabelige Fakultet – det tidligere Landbohøjskolen.

På kurset fik de studerende en forsmag på, hvordan det er at arbejde som rådgiver i landbruget.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er en fornøjelse, at vi på landbrugsskolen kan udvide vores aktiviteter til også at omfatte kursusvirksomhed i samarbejde med Københavns Universitet. Og set ud fra kursisternes evalueringer, så har skolen og byen været perfekte rammer for kurset, fortæller Keld Mikkelsen.

God opførsel på programmet

De 17 studerende har alle planer om, at søge arbejde inden for området for landbrugsrådgivning, og kurset havde til formål, at lære de unge hvordan man rent menneskeligt skal agere som rådgiver, når man står overfor landmanden.

- De studerende er jo fantastisk dygtige rent fagligt, men selve kommunikationen og formidlingen af deres faglige viden, har de studerende ikke lært på universitetet. Så det er netop på det område, at vores kursus har sin værdi, siger Keld Mikkelsen.

De studerende er i tre uger blandt andet blevet undervist i skriftlig og mundtlig formidling, konflikthåndtering, agrarkultur og coaching.

Lokal landmand gav gode råd

Desuden har kurset haft besøg af både landbrugsrådgivere, ledere af landbrugscentre – samt landmænd. Landmand Lars Bo Heltzen fra Tjele fortalte for eksempel de unge om, hvordan han synes, en rådgiver skal agere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til at samle trådene gennem de tre uger, havde Asmildkloster Landbrugsskole allieret sig med kommunikationsrådgiver Claus Quiding, fra firmaet Q-munikation, som til dagligt rådgiver landbrugserhvervet i kommunikation.

Tæt samarbejde med rådgivningscentre

En del af kurset var planlagt i samarbejde med de lokale landboforeningers rådgivningscentre, og de studerende var med som føl i to dage hos en rådgiver.

- Det er en stor gevinst for landbrugsrådgivningen i vores område, at vi får besøg af de kommende rådgivere, siger Keld Mikkelsen.

- Mange af rådgivningscentrene mangler lige nu kvalificeret arbejdskraft, og i forbindelse med dette kursus har vores lokale og regionale centre fået mulighed for at vise sig frem overfor eventuelle kommende medarbejdere, siger han.