Abonnementsartikel

Asger Andersen har i over 40 år solgt landbrugsmaskiner fra sin store maskinhandel i Gørlev – og han går stadig op i at give kunderne den bedste betjening

Det stod ikke skrevet på Asger Andersens dåbsattest, at han skulle blive maskinhandler med en betydelig omsætning fra sine to forretninger på Sjælland.

Men sådan blev det, og fra udgangspunktet i Gørlev, hvor der er drevet maskinhandel i hans navn siden 1961, bliver der stadig fokuseret på at give kunderne den bedst tænkelige betjening.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det fornemmeste, vi kan gøre, er at lytte til kundernes behov, når de kommer til os for at gøre en handel, fortæller Asger Andersen ved et besøg i Gørlev.

Han har siden 1970 haft forhandling af Massey Ferguson og fik i 2003 også Fendt med, da hans maskinhandel i Gørlev blev udnævnt til AGCO Center.

Det har givet godt med arbejde til de 15 ansatte i Gørlev, hvor de ni er på værkstedet, to klarer håndteringen af reservedelene, to klarer administrationen og to salget, hvor Asger Andersen selv er den ene.

Udover at forhandle MF og Fendt er Asger Andersen, Gørlev, medlem af Maskinhandler Indkøbsringen (MI), som blandt andet har importen af Kuhn til Danmark plus en lang række andre produkter i eget navn.

Giver gode råd

Når Asger Andersen eller hans sælger, Flemming Møller, har lyttet til kundens behov, er det deres tur til at komme med et bud på en løsning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vores opgave at give kunden et godt råd, og når vi har en løsning sat sammen, kan vi også sætte tal på den, forklarer Asger Andersen.

- Vi mener simpelthen, at den gode rådgivning kommer i første række, og så må vi snakke pris bagefter, fastslår han.

Baggrunden for den filosofi er, at Asger Andersen mener, at de danske landmænd lægger stor vægt på en god service.

- Vores slogan er kvalitet lige fra salg over service til reservedele. Det betyder også, at vi skal være der, når landmanden har behovet, siger han.

Med moderne, komplicerede maskiner betyder det blandt andet også, at en aflevering ledsages af en igangsætning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Så kan kunden både lære at køre med den nye maskine uden problemer og samtidig få størst mulig udbytte af den, mener Asger Andersen.

Veluddannede medarbejdere

Med den hastige teknologiske udvikling, som også er overgået landbrugsmaskinerne de senere år, er rettidighed ikke nok i sig selv.

- Vi skal også sørge for at have dygtige medarbejdere, der er fortrolige med de moderne landbrugsmaskiner og deres servicering.

- Vi sender derfor også vores montører på kursus regelmæssigt, så de kan være opdateret med den nyeste teknologi, siger Asger Andersen. Det betyder, at montørerne er på et eller flere kurser hvert år – enten hos importøren eller på Aars Tekniske Skole.

Montørernes viden om den nyeste teknologi kan også bruges, når de skal ud til kunderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har fem servicevogne og en lastbil med nedbygget lad, så vi kan køre selv de tungeste maskiner hjem til vores værksted her i Gørlev, hvis reparationen ikke kan foregå hos kunden, forklarer Asger Andersen.

Uddanner unge mennesker

Asger Andersen har i sin lange karriere i branchen førhen været formand for Dansk Maskinhandlerforening i en periode på 10 år, og som sådan har han et meget indgående kendskab til branchen og dens udfordringer.

- Vi skal have kvalificerede medarbejdere til at servicere vores kunder, og det kan vi ikke forvente at have, hvis vi ikke uddanner unge inden for vores fag, påpeger han.

Han sørger derfor for, at der hele tiden er lærlinge på værkstedet i Gørlev – og det har der været i mange år.

- Men ikke alle mine kollegaer gør lige meget ud af det, og det er farligt i en tid, hvor der er rift om medarbejderne, mener Asger Andersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mejetærskere i årtier

Asger Andersen har selv en uddannelse som landbrugsmaskinmekaniker, og han arbejdede i flere år som rejsemontør, inden han startede maskinhandlen i Gørlev.

- Jeg var også med, da de første Massey Harris mejetærskere kom til Danmark i 1948, og dem var jeg med til at sætte i gang, erindrer Asger Andersen.

Dengang erfarede han, at høstforholdene er så forskellige fra Canada til Danmark, at de canadisk byggede mejetærskere ikke egnede sig særligt godt under vores himmelstrøg.

- Den oplevelse har jeg også haft siden, når maskiner er blevet overført til danske forhold uden passende ændringer, siger han.

Lager og butik

Asger Andersen Maskinforretning i Gørlev har en stor landmandsbutik, hvor der både sælges produkter fra Agco og MI.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Udover værktøj, beklædning og en masse andre produkter henvendt til landbruget sælger vi stadig flere have- og parkmaskiner.

- Blandt andet har vi et godt salg af Jonsered, og fra MI har vi desuden Simplicity plæneklippere, fortæller Asger Andersen.

Med til en moderne maskinhandel hører også et omfattende lager af reservedele, så kunderne kan få en hurtig betjening, hvis uheldet er ude.

- Vi har omkring 30.000 dele på lager konstant, og desuden kan vi bestille fra dag til dag hos vores importører, så vi kan levere den service, vi vil være kendt for, siger Asger Andersen.