Abonnementsartikel

Hvis dine udbytter over en femårig periode ligger over normen, kan du ved udbyttedokumentation bringe mere handelsgødning ud. Det kan være med til at imødegå de stramninger i kvælstofudnyttelse, der er trådt i kraft.

I kølvandet på nye regler om højere kvælstofudnyttelse i husdyrgødning, er det en god idé at se nærmere på ens høstudbytter. Hvis du har et højere gennemsnitlig udbytte, end udbyttenormen viser, ligger der mere kvælstof i kvoten og venter på dig. Men det kræver, at du har høsttallene i orden, og at du får indberettet dem i tide, for at du får gavn af det. Hos Landbrugsrådgivning Syd har rådgiver Søren Wind gennemgået udbytter i kundernes regnskabstal. Det er denne faktor, som flere kan få gavn af.

- Jeg synes, det et sted, man bliver nødt til at fokusere på - for at få lov til at bruge lidt mere kvælstof. Det handler om at bruge reglerne, som de er tiltænkt. Der er ingen, der takker os for ikke at bruge de regler, som regeringen og folketinget laver til os. Og jo mere skruen bliver strammet i forhold til udbringning og kvælstofeffektivitet, jo mere bliver det relevant, siger han.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.