Abonnementsartikel

New Holland har lanceret en ny teleskoplæsserserie designet specielt til landbruget. Hele udviklingen og produktion af LM5000 er udført af New Holland ud fra behovene fra mærkets egne landbrugskunder.

Den nye serie består af tre modeller med følgende løftekapaciteter og rækkevidder: LM5040 har en maksimal løftehøjde på 6,1meter og løfter op til 3,5 ton, LM5060 kan løfte 4,0 ton op til 7,1 meter i højde. LM5080 har 9,6 meters løftehøjde og en kapacitet på 3,3 ton.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle tre modeller er udstyret med en 120 hestekræfters motor, der opfylder Tier III-kravene. Som stort set alle andre teleskoplæssere er motoren i LM-serien sidemonteret for at give bedre udsyn og lettere adgang til service.

De nye modeller har en effektstigning på op til 26 procent sammenlignet med tidligere modeller, og momentet er øget med op til 32 procent.

LM-serien kan desuden køre på B100 - ren biodiesel ved overholdelse af de opgivne anbefalinger.

Fås i to versioner

LM5000-serien er tilgængelig i enten Delta eller Plus version. Delta har en fire-trins PowerShuttle transmission, multifunktion joystick og en tandhjulspumpe, som yder 130 liter pr. minut.

Plus-modellen er udstyret med en fire-trins PowerShift transmission med stempelpumpe med variabel oliemængde, som yder 145 liter pr. minut samt et multifunktionsjoystick.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Joysticket er ergonomisk monteret i sædets armlæn og giver dermed føreren mulighed for betjening af bomløft, udskydning og redskabsbetjening samtidig. MFP joysticket giver mulighed for variabel hastighedskontrol for udskydning og tilbagetrækning af bommen, afhængig af førerens input.

Teleskoplæsserne fremstilles på New Hollands fabrik i Italien.