Abonnementsartikel

Løbende obduktion af kalve, der dør eller aflives, skaffer viden om, hvad der cirkulerer af bakterier og virus i besætningen. Det kan give anledning til at genvurdere såvel antibiotikavalg som vaccinationsprogram.

I disse tider går vi alle og venter på, at en vaccine mod coronavirus kan mindske risikoen for at vi bliver syge af Covid-19. Vi kan allerede nu hjælpe kalve til bedre at kunne modstå smitsom lungebetændelse forårsaget af BRS virus. Er det ikke bare at komme i gang?

Coronavirus sætter hele vores samfund i stå og hindrer os i at udfolde det normale liv, som vi kender og holder af. Når vi ønsker os en vaccine mod Covid-19, så er det ikke først, når vi eller vores nærmeste er blevet syge. Vi vil gerne have modstandskraften i os, før virus eventuelt skulle banke på døren og smitte os. Sådan er hele vores børnevaccinationsprogram også tænkt. Vi bliver som små vaccineret mod bl.a. mæslinger, fåresyge, røde hunde og stivkrampe - igen ikke før vi er blevet ramt, men for ikke at blive det.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.