Lyt til artiklen:

Ny vaccine-teknologi kan ændre hverdagen i stalden

00:00
Hastighed: ???x
02:41

Abonnementsartikel

Ny rekombinant mycoplasma-vaccine beskytter mod to sygdomme med ét antigen.

Det er ikke kun indenfor humane vacciner, at det går stærkt i denne coronatid. Også hos vacciner til grise, er der kommet gennembrud.

Medicinalfirmaet Hipra har lanceret deres nye vaccine Mhyosphere® PCV ID. Det er den første nålefri vaccine mod Mycoplasma hyopneumoniae og PCV2. Vaccinen er baseret på en inaktiveret, rekombinant Mycoplasma hyopneumoniae-stamme kaldet Nexhyon.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nexhyon er en ny og innovativ biologisk enhed, hvor PCV2 er indlejret i mycoplasma. Ét antigen, der giver grisen beskyttelse for to sygdomme.

- Hipra skriver historie med denne udvikling, siger Anne Mette Strunz, som er Technical & Marketing Manager hos Hipra Nordic. Hun er begejstret for at kunne lancere den nye vaccine og forklarer, at det blot er første vaccine med denne teknologi.

- Hipra har taget et stort skridt ind i fremtiden. Denne helt nye innovative vaccine har en række fordele, som indtil nu ikke har været tilgængelige, siger hun.

Nexhyon repræsenterer en ny generation af M. hyo vacciner baseret på rekombinant bioteknologi. Med vaccinen Mhyosphere® PCV ID, kan man med én flaske vaccinere mod to store sygdomme i svineproduktionen.

- Og det er bare starten, siger Anne Mette Strunz.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun fremhæver den intradermale injektionsmetode, der gør livet lettere og sikrere på staldgangen.

Lettere, hurtigere og mere praktisk vaccination

Sammen med Mhyosphere® PCV ID lancerer Hipra også Hipradermic 3.0. Det er ifølge firmaet den letteste nålefrie, intradermale injektor på markedet.

- Med denne nye vaccine på markedet er vaccination mod M. hyo og PCV2 hurtig, let og sikkert. Takket være den nålefrie, intradermale administration og det faktum, at det er én enkel færdig-til-brug-vaccine. Sammen med den specialudviklede holder til Hipradermic sparer man let en mand i forbindelse med vaccination af dyrene. Man har begge hænder fri til at fange og holde dyrene, forklarer Anne Mette Strunz.

Hipradermic er IoT-opkoblet (Internet of Things), hvilket betyder, at den har en integreret mobildata simkort. Der sendes automatisk data fra Hipradermic til en app. I app´en kan svineproducenten se de forskellige data omkring vaccinationsprocessen og udprinte dokumentation.

- Det er vældigt smart, især for dem, der eksporterer smågrise. Hele dokumentationen foregår automatisk, og de behøver kun at printe det ud fra app´en og sende det til eksportøren, slutter Anne Mette Strunz.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Se Hyo´s vaccineoversigt