Abonnementsartikel

New Hollands Smart Sieve-rensesystem og FastSteer-styresystem har modtaget de højt anerkendte AE50-priser, som uddeles af selskabet “The American Society of Agricultural and Biological Engineers”, lyder det i en pressemeddelelse fra selskabet.

Der blev ligeledes uddelt en pris til New Holland SuperSuite kompakt traktor, som kun markedsføres i USA.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selskabet, som består af 9000 medlemmer i over 100 lande, er vært ved den årlige AE50 uddeling, som belønner de bedste produkter indenfor landbrug, fødevarer, biologiske og beslægtede systemer.

- For at være kvalificeret til at vinde AE50-prisen, skal produktet repræsentere en nyskabende teknologi eller en udvikling med stor gennemslagskraft, forklarer Simon Thornton, New Holland Global Marketing.

- Smart Sieve tilbyder et førsteklasses høstsystem til mindre mejetærskere. Det betyder, at vores kunder kan opnå egenskaberne fra de store mejetærskere kombineret med fordelene ved en mindre maskine.

- FastSteer-systemet gør det muligt for føreren at udføre arbejdet hurtigere og dermed øge produktiviteten. Som med alle New Holland fornyelser er resultatet et større udbytte for vores kunder, siger han.

Optimal afgrødekvalitet

New Holland lancerede Smart Sieve-rensesystemet ved introduktionen af CSX-mejetærskeren for at sikre den optimale afgrødekvalitet, som normalt forbindes med de helt store mejetærskere

Artiklen fortsætter efter annoncen

Systemets forrensningssold og øverste solds bevægelser styres af en patentbeskyttet forbindelse, som gør det muligt at føre soldene frem og tilbage og fra side til side.

Sidebevægelsen styres af en elektrisk aktivator.

På hældninger ledes afgrøden til øverste del af soldene af en lineær sidebevægelse på forrensnings- og øverste solde.

Graden af sidebevægelsen styres ved at måle mejetærskerens hældning sammenholdt med blæserhastigheden. Forbindelsen til blæserhastigheden betyder at mængden af sidebevægelse også er afhængig af afgrødetype og mængde.

Smart Sieve-systemet giver mulighed for at bevare den høje præstation på skråninger til både venstre og højre på op til 25 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Systemet er i stand til automatisk at tilpasse sig de forskellige afgrøder, med større sidebevægelse for tungere afgrøder og stejlere skråninger, men altid med samme optimale præstation.

Til traktor og frontlæsser

New Hollands Fast Steer-system kan monteres på T6000 og T7000 traktorer, og giver øget effektivitet under arbejde med mange vendinger. Denne egenskab er en stor fordel ved arbejde under trange forhold, som kræver konstant manøvrering.

Ved at trykke på den indvendige ring i rattet kan man opnå fulde styreudslag med blot otte graders aktivering af rattet. Når den indvendige ring slippes, returnerer traktoren til traditionel styrefunktion.

Fast Steer-systemet passer til New Holland FL-frontlæsseren, og gør det muligt for føreren at have den ene hånd fri til vendehåndtaget og højre hånd til betjening af det sædemonterede læsser-joystick og dermed komplet kontrol under læsserarbejdet.

Det er tyvende gang AE50 prisen bliver uddelt - denne gang til produkter, som var tilgængelige på markedet for første gang i 2006.