Abonnementsartikel

Allerede efter første år har et driftsfællesskab med øget fokus på planteavlen givet økonomisk gevinst for to sjællandske landmænd.

Ud med det gamle, og ind med det nye. Det lyder umiddelbart ikke så svært, når Peter Kiær og Anders Nyholt fortæller, hvad der er gjort for at optimere markdriften på deres to gårde med henholdsvis 430 og 220 hektar med god sjællandsk muld. Men selvom en udskiftning af maskinparken har fyldt meget i processen, er det dialogbaserede samarbejde det, der fylder mest hos de to landmænd, da Agro måler på effekten af samarbejdet i oktober 2020 - lidt mere end et år efter de to valgte at pulje maskiner og tanker om markdriften.

I 2019 stoppede Storgaardens driftsleder i marken, og efterfølgende foreslog Peter Kiærs planteavlsrådgiver Vagn Lundsteen fra Agropro Danmark, om ikke Storgaardens 430 hektar skulle indgå i et driftsfællesskab med en anden landmand i konsulentens kundekreds. Herfra gik det stærkt, og allerede efter markerne var høstet i 2019, gik samarbejdet i gang.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.