Abonnementsartikel

:KOF Agro og Danish Agro har i dag udsendt en pressemeddelelse, hvori de kommenterer den fusion, de to selskaber lægger op til, og som skal behandles på en ekstraordinær generalforsamling tirsdag den 17. juli i KOF Agro.

I Danish Agro kan fusionen klares med en bestyrelsesbeslutning, og det sket i fredags.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Visionen er at sikre sammenholdet og styrken i DLA-gruppen, så der opretholdes en struktur med minimum to stærke andelsejede forsyningskanaler på det danske marked, skriver de to selskaber i deres pressemeddelelse.

- Denne struktur skal være med til at sikre konkurrencen til gavn for danske landmænd samt løfte flest mulige unødvendige omkostninger af. Vi ønsker at være garant for en effektiv og rationel drift med fokus på værditilvækst for den enkelte landmand og kunden i centrum på et konkurrencedygtigt niveau, hedder det i pressemeddelelsen.

- I Danish Agro har målsætningen været at opretholde en størrelse, så man er på omgangshøjde med landbrugets strukturudvikling. Det har betydet, at selskabet har deltaget i mange fusioner gennem årene, siger Jørgen H. Mikkelsen, formand for Danish Agro.

- De to foreninger har en afdelingsstruktur, som supplerer hinanden særdeles godt. Afdelingsnettet er med til at muliggøre en række samdriftsfordele, som i det samlede billede skal være med til at give tilbud til de danske landmænd, siger Jørgen Mikkelsen.

Gevinster udeblev

I samme pressemeddelelse gennemgår Jørgen Damgaard, formand for KOF Agro, de komplikationer, der har medført, at KOF Agro ikke fik realiseret de fusionsgevinster, der var forudset, da KOF Agro blev dannet for to år siden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- To lederskif undervejs har kompliceret processen. Den samlede risikostyring har ikke været stærk nok. Derfor har det været svært at få gennemført de rationaliseringer og effektiviseringer, som vi identificerede ved fusionens start. Generelt har integrationen været vanskelig, og de økonomiske resultater har udviklet sig utilfredsstillende, siger Jørgen Damgaard.

- Vi har i KOF Agro meget, vi kan være stolte over, men vi er nødsaget til at se tingene i et større perspektiv. Derfor er vi glade for at have fundet en løsning sammen med Danish Agro, der kan virke til gavn for dansk landbrug nu og mange år frem, siger KOF-formanden.