Abonnementsartikel

Du skal selv i gang med værktøjet for at være sikker på, at din plov er indstillet korrekt, er budskabet fra Jens Iversen, der er tidligere verdensmester i pløjning. Han holder blandt andet kurser i, hvordan du selv laver indstillingerne.

Anders Sørensen står og måler afstanden mellem muldpladerne på sin Kverneland plov. Han kommer fra Kliplev og er på kursus syd for Aabenraa arrangeret af Landbrugsrådgivning Syd for at lære at lave de rigtige plovindstillinger. Tidligere på dagen har underviser og indehaver af Ploveksperten, Jens Iversen, holdt oplæg om alle de ting, der skal gennemgås på plovene, og udstyret med målebånd og instruktionspapirer er han sammen med godt 10 andre kursister i gang med få indstillet de medbragte plove.

- Der er mange ting, jeg står og indstiller på i dag, som jeg ikke tænker over i det daglige. Men det er virkelig godt at få lavet de rigtige indstillinger, så jeg fremover kan spare brændstof og sliddele ved at køre rigtigt med ploven, siger han.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.