Abonnementsartikel

Hvis du har problemer med græsukrudt, kan sen vintersåning være en stor hjælp. Det viser markdemonstration, som Velas har stået bag.

For hvedesåning i begyndelsen af september til begyndelsen af oktober er der stor forskel på, hvor meget græsukrudtet bliver opformeret og hvilken kemi, der kan blive brugt. I august 2016 begyndte Velas en markdemonstration støttet af GUDP-midler, som skulle give større indblik i, hvordan agerrævehale, væselhale og italiensk rajgræs udvikler sig på i forvejen hårdt angrebede marker. Efter fire år er en af konklusionerne, at en såning af vinterhveden i første uge af oktober er et godt middel til at holde ukrudtstrykket nede.

- Det var lidt af en øjenåbner, at vi ved at udsætte såtidspunktet i et almindeligt pløjet system kunne bekæmpe væselhale med en almindelig behandling med en liter Boxer, siger Heller Elander.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.