Abonnementsartikel

Tre af ledergruppens fem medlemmer fyret en uge efter direktørskifte i KOF Agro

Luften er fyldt med rygter om fusionen mellem KOF Agro og Danish Agro, som medlemmerne skal tage stilling til tirsdag aften 17. juli.

Det sker som følge af det informationsfattige baggrundsmateriale, der er udsendt til medlemmerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et af rygterne har Maskinbladet valgt at videregive, fordi det er bekræftet af kilder, der må betragtes som værende særdeles velunderrettede, men som i den foreliggende situation ikke ønsker at stå frem med navns nævnelse.

I slutningen af april havde KOFs direktør Jens Christiansen og formand Jørgen Damgaard et møde med foderstofforeningens bankforbindelser for at orientere dem om foreningens alvorlige situation.

Efter dette møde skulle Jørgen Damgaard uden om Jens Christiansen have kontaktet bankerne igen og bedt dem komme med en mere negativ tilbagemelding, end der var baggrund for. Dette forhold, at formanden skulle have opfordret til en mere markant melding, er oplyst at være ført til protokols på et efterfølgende bestyrelsesmøde.

Utilfreds med Maskinbladet

Maskinbladet har forelagt forholdet for KOF’s formand, Jørgen Damgaard.

Har du bedt bankerne om en mere negativ tilbagemelding, end der var belæg for?

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har jeg i hvert fald ikke. Jeg kan naturligvis ikke afvise at have talt med bankerne, for det er min opgave. Hvad tænker I dog på på Maskinbladet, siger Jørgen Damgaard og lufter sin utilfredshed med Maskinbladets omtale af den forestående fusion.

Kan du afvise, at det er behandlet i bestyrelsen og ført til protokols?

- Det vil jeg overhovedet ikke kommentere. Stopper I (Maskinbladet) aldrig – det er ved at udvikle sig til et gedemarked, lyder det fra Jørgen Damgaard.

Tre af fem ledere fyret

Maskinbladet ville også gerne have haft formandens kommentar til, at konstitueret direktør Henning Bahnsen allerede efter en uge i stolen fyrede tre af medlemmerne i KOF’s fem mands store ledergruppe.

Det var økonomichef Lone Clausen, indkøbschef Karl Christian Beuschau og HR-chef Eva Vig, der blev bedt om at pakke deres ting. Det blev en måned senere fulgt op af endnu en fyring, nemlig af produktionschef Kaj Verner Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvad var baggrunden for at fyre tre af de fem medlemmer af ledergruppen?

- Det må I kontakte den daglige leder, Henning Bahnsen om.

Fyring af tre i ledergruppen en uge efter sin tiltrædelse kunne formodes at have været behandlet i bestyrelsen.

- Hvis jeg kommenterer det, ville jeg komme i karambolage med den, der har ansvaret for den daglige drift, lyder svaret fra Jørgen Damgaard.

Har en klar begrundelse

Direktør Henning Bahnsen er klar i sin begrundelse for fyringerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg skulle have et overblik over forretningen, og jeg konstaterede, at rapportsystemet ikke fungerede og heller ikke indkøbssystemet, og at der ikke hos medarbejderne var det overblik, der burde være, siger Henning Bahnsen, der derudover ikke vil gå i detaljer i de enkelte fyringsgrunde.

Hvordan får man hurtigt overblik, når de medarbejdere, der kender forholdene, ikke er der?

- Efter mange års erfaring ved man, hvor skoen trykker, siger Henning Bahnsen, der forud for sin midlertidige ansættelse i KOF Agro var direktør i Nordjyske Andel gennem en lang årrække.

Kommer skeletterne frem på generalforsamlingen tirsdag aften?

- Det ved jeg ikke. Det er ikke mig, der er på podiet, siger Henning Bahnsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Henning Bahnsen forventer ikke, at regnskabet ligger klart til generalforsamlingen i morgen aften, fordi revisionen fortsat ikke er færdig. Men han regner med, at der alligevel vil kunne fremlægges en del materiale til klarlæggelse af forholdene i KOF Agro.????????