Abonnementsartikel

I 2004 var der cirka 400 deltagende heste og ponyer i ”Store Hestedag”. I 2006 var antallet steget til cirka 600. Om ”Store Hestedag”s succes kan fortsætte i 2007, vides endnu ikke, for tilmeldingen af heste til det specielle hestearrangement er stadig i fuld gang.

Men det står fast, at med den store interesse, der er blevet for de to hestedage på dyrskuepladsen i Roskilde, er det et hestearrangement, der har fået sin faste plads i hestefolkets kalender.

Artiklen fortsætter efter annoncen

”Store Hestedag” finder i år sted 1. og 2. september, og arrangementet fejrer i år sin totale løsrivelse fra Roskilde Dyrskue med eget logo.

- I 2004 var arrangementet forsigtigt blevet udset til blot at vare en enkelt dag. Såvel udstillere indenfor rytter- og hestebranchen som udstillerne af heste og ponyer gav dog allerede fra starten, klart udtryk for, at ”Store Hestedag” burde være et weekendarrangement. Og det fik de sandelig ret i, hedder det i en pressemeddelelse fra ”Store Hestedag”.

- Allerede fra starten har ”Store Hestedag” tiltrukket dommere og publikummer fra vore to nabolande Tyskland og Sverige. Mange af vores efterhånden utallige hesteracer trækker nemlig nysgerrige til fra både nær og fjern, noterer arrangørerne i pressemeddelelsen.

Programmet for de to dage byder på både opvisninger og konkurrencer, og heste uden for race kan som sædvanlig tilmeldes bedømmelse.

- I modsætning til de øvrige arrangementer, såsom kåringer og dyrskuer, behøver din hest eller pony ikke at tilhøre nogen bestemt race eller avlsforbund. Der er ikke længere en synlig kvalitetsforskel på heste og ponyer med stamtavle og dem uden. Derfor har både heste og ponyer her chancen for at blive bedømt af en rigtig dommer, på samme vilkår som heste med ”papirer”, siger arrangørerne bag ”Store Hestedag”.