Noteringen kan stikke af til nye højder - tre måneder efter nærmer det sig faretruende nulpunktet på mange bedrifter. Ofte er det begivenheder udenfor vores rækkevidde, der påvirker prisen. Det eneste man kan gøre i sådan et inferno af begivenheder, er at holde på hat og briller, og sørge for en stabil og sikker produktion.

Sikkerheden i landbruget er dog udfordret. Alene i første halvår af 2020 er der sket seks dødsulykker på landbrug. Arbejdet med dyr og maskiner er i højrisikogruppen. Dertil kommer, at mangel på arbejdskraft kan give et forceret arbejdstempo, der kan medvirke til dumme uheld, som kan have store konsekvenser både for virksomheden og den uheldige helt. At være involveret i en ulykke kan ikke gøres op i tid eller penge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Statistikken taler for sig selv. I svinebruget sker næsten en tredjedel af alle alvorlige ulykker ved håndtering af dyrene, og mange af dem sker for unge mennesker. De fleste ulykker i svinestalden kan summeres op med, at man skal kende dyrenes adfærd og undgå at snuble.

Vi skal lære at have fokus på det, vi er i gang med. Det er meget oppe i tiden. Vi kan kigge på dyrene og "lære at være i nuet".

Hvis man lige skal noget andet, samtidig med det, man er i gang med, så går det galt.

I Hyo har vi fokus på arbejdsikkerhed, miljø, velfærd og effektivitet. Her kan du også blive inspireret af arbejdsgangen på Ellesgaard på Bornholm, som har stor succes med To Do-lister, der motiverer både ejer og medarbejdere. Det er med til at sikre en stabil produktion samt vedholdende og engagerede medarbejdere.