Rundt om på landets marker bliver der hver sæson dyrket tonsvis af gode kornafgrøder, der gennem sæsonen er passet og plejet efter alle kunstens regler. Men arbejdet er langt fra overstået, når mejetærskeren er renset og sat på plads i maskinhuset. Kornet og græsfrøene kræver korrekt tørring, køling og opbevaring, så de er sikret mod at blive overtaget af svampe og skadedyr. Dermed sikrer du, at værdier for millioner ikke bliver sat over styr. Men hvad skal man egentlig gøre for at håndtere sine afgrøder, så de bibeholder den høje høstkvalitet og får et godt liv på lageret? Hos Sukup DanCorn, der producerer, installerer og servicerer amerikanersiloer og planlagre, har Ole Laustsen, der er dansk salgschef, mange års erfaring med rådgivning i korrekt opbevaring, og han har set eksempler på, at det kan gå helt galt.
- Der er desværre nogle gange, hvor store værdier bliver sat over styr, når afgrøderne bliver lagret. Det er superærgerligt, når der er lagt meget energi i at passe og høste afgrøderne ude på marken, siger han og tilføjer, at der er et stykke arbejde, der skal gøres færdig, inden man kan slappe helt af og tænke på noget andet.