Abonnementsartikel

Pattegrise skal trænes i at nedbryde korn og protein - ikke mælk. Derfor er mælkepulver ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel for pattegrise og fravænningsfoder.

Er kvaliteten af fravænningsfoder lig med indholdet af mælkepulver? Ikke hvis man spørger firmaet NutriSuin. De reklamerer med pæne pattegrise og fravænningsfoder garanteret fri for mælk og animalske proteiner.

- Vi garanterer, at der ikke er mælk i foderet, for pattegrisene skal være klar til at fordøje og optage klimastaldens foder, så de ikke får diarre og skader på tarmen. Grise, der kun har drukket mælk inden fravænning, har ofte vægttab og problemer med diarre efter fravænning, da de hverken kan æde eller fordøje foderet. Vores fravænningsfoder indeholder ikke nogen former for mælk eller mælkerelaterede indholdsstoffer. Det sikrer, at grisene trænes til at æde og optage store mængder plantebaseret foder allerede inden fravænning, siger Niels Hansen, som er ansvarlig for NutriSuin Danmark. Han forklarer, at 50 procent af alle grise ikke har ædt foder, når de fravænnes, og at det er en af hovedårsagerne til diarre ved fravænning og dårlig vækst i klimastalden.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.