Abonnementsartikel

Den svenske supermarkedskæde Axfood har valgt Danish Crown som samarbejdspartner omkring levering af detailpakket kød.

Danish Crowns administrerende direktør Kjeld Johannesen lægger ikke skjul på, at han er overordentlig glad for aftalen, dels fordi det ligger i Danish Crowns strategi at skabe direkte adgang til detailhandlen på de nære markeder, dels fordi aftalen er kommet i stand efter et tæt opløb.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der har været en utrolig tæt kamp om aftalen, som vi har arbejdet på i lang tid i konkurrence med andre udbydere. Jeg ved, at vi blandt andet er valgt på grund af vores internationale erfaring med detailpakning af kød. Axfood har således besøgt vort anlæg i England, hvor de har kunnet se, hvordan vi kan håndtere opgaven, siger Kjeld Johannesen.

Aftalen med Axfood går ud på, at Danish Crown bygger og driver anlægget.

Produktionen skal omfatte udskæring og detailpakning af fersk kød til køledisken i de svenske supermarkeder under Axfood – Hemköp og Willys.

Axfood vælger kødet

Aftalen med Danish Crown omfatter kun selve pakningen, kødet vil fortsat blive leveret fra de leverandører, som er udvalgt af Axfood.

- Det er vigtigt for os at vælge, hvilke leverandører vi arbejder med ud fra kvalitet, pris og nationalitet, siger Torbjörn Lithell. Derfor er dette en aftale, som alene omfatter forarbejdning og ikke selve kødet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forvejen er Danish Crown en af leverandørerne af fersk kød til Axfood, og Kjeld Johannesen venter, at der også fremadrettet kommer både dansk og svensk kød fra Danish Crown i en del af pakkerne.

Det svenske kød kommer, når Danish Crown begynder at slagte svenske svin.

Danish Crown har længe arbejdet med planer om at supplere slagtningerne i Ringsted med importerede svin, men planerne har måttet sættes på stand by, fordi Danish Criown først blev ramt af branden på slagterierne i Blans og nu senest i Skive.

Arbejdet med projektering og forberedelse af produktionen i Sverige er allerede igangsat. Det ligger dog endnu ikke fast, hvor anlægget skal placeres.

Det svenske marked er et af Danish Crowns vigtigste markeder, og koncernen leverer da også kød til stort set alle operatører i den svenske detailhandel.