Abonnementsartikel

Kornet skal været gødet op og svampestrategien skal være på plads. Her kommer plantekonsulent med sine tip til den optimale april-behandling.

Blandt vinterafgrøderne skal du have fokus på at sikre væksten og holde nøje øje med specielt gulrust i hveden, lyder nogle af anbefalingerne fra planteavlskonsulent Kasper Kjær Olsen. Her kommer han med sine bud på, hvad der venter for vinterbyggen, vinterrugen og vinterhveden gennem april og begyndelsen af maj.

- I vinterbyggen skal gødskningen gerne være færdig midt i april. Den er tidlig moden, og derfor skal vi også være tidligt færdig med gødskningen. Dem, der har svært ved at komme ud med planlagt gylletildeling, må overveje, om marken skal have handelsgødning i stedet. Hvad vinterbyggen skal have af gødning totalt, kommer helt an på, hvilket udbyttepotentiale der er udsigt til. Det er et sted mellem 140-180 kg N, hvis forfrugten har været korn. Husk på, det handler om at vurdere og være realistisk med hensyn til udbyttet og tildeling af kvælstof.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.