Abonnementsartikel

På Nørgaard Landbrug har de måttet tænke anderledes og kreativt for at kunne levere mælk og oksekød til henholdsvis ét og to hjerter i fødevarestyrelsens nye dyrevelfærdsordning. Målet er to hjerter på mælken.

Dyrevelfærd er et hot emne, også når det gælder kød og mælkeproduktion. Næstefter pris er dyrevelfærd det, der betyder mest hos de fleste forbrugere, uanset om de køber mælk, kød eller begge dele. Fødevarestyrelsen har på baggrund heraf valgt at udvide dyrevelfærdsordningen til også at omfatte oksekød og mælk. En ordning, som ifølge Fødevarestyrelsen, har til formål "? at skabe endnu bedre dyrevelfærd ved at give forbrugerne større indflydelse på produktionen via markedsbaseret dyrevelfærd".

Ordningen skærper kravene, så ud over de eksisterende regler for dyrevelfærd er der opsat en række kriterier, som forbrugerne går op i, blandt andet et stærkt fokus på ko- og kalvetid, aflivning af kalve, køernes mulighed for afgræsning, samt hvor lang tid en kalv må gå for sig selv.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.