Abonnementsartikel

De nye 7050-serie selvkørende finsnittere fra John Deere, der er klar til 2008 sæsonen, får flere hestekræfter, ‘intelligent’ teknologi og større produktivitet

De nye John Deere selvkørende 7050-serie finsnittere er konstrueret til større høstkapacitet i græs, majs og helsæd, skriver John Deere om de seks nye modeller, der i motorydelse går fra 380 til 690 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed er der tale om en forøgelse af motorkraften med 12,3 procent ved 1.900 motoromdrejninger pr. minut og 1,5 procent mere drejningsmoment ved 1.200 omdrejninger pr. minut.

De nye Tier III motorer benytter desuden mindre brændstof pr. kWh målt i snittecylinderen, anfører John Deere.

Serien vil fortsat benytte Deeres trinløse indstilling af snitlængden kaldet IVLOC, som gør det muligt for føreren at justere snitlængden under kørslen.

Udover de seks basismodeller, vil seks nye i-serie maskiner som standard være udstyret med en integreret ‘intelligent’ pakke af præcisionsteknologi. Pakken inkluderer HarvestLab tørstofmåler, GreenStar 2600 skærm, Harvest Monitor og Harvest Doc software, StarFire iTC antenne med SF1 signal med en præcision på plus/minus 30 centimeter til kortlægning af udbyttekort samt det nye AutoLOC.

Automatisk justering

AutoLOC justerer automatisk snitlængden efter tørstofindholdet i afgrøden som høstes baseret på de værdier, som føreren har indprogrammeret via GreenStar 2 skærmen i kabinen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra førersædet kan man via en drejeknap indstille en præcis snitlængde fra 5 til 22 mm.

Systemet gør det muligt for føreren at justere snitlængden i forhold til afgrødevariationer på den enkelte mark og sikrer, at maskinen kører med optimal kapacitet. Det giver samtidig maskinstationerne mulighed for at skræddersy deres service i forhold den enkelte kundes ønsker og at afpasse, overvåge samt registrere kapacitet og udbytte ikke kun fra mark til mark men også fra vogn til vogn.

Flere anvendelser

Ved at kombinere HarvestLab med Harvest Monitor og Harvest Doc kan brugeren registrere udbytte- og fugtighedsdata og overføre disse data til hjemmecomputeren, hvor han så i ro og mag kan kortlægge udbytte og afgrødens tørstofindhold samt lave bedrifts- og afgrødestyring – og få dokumentation for sine afgrøder, hvis det er et ønske.

Informationerne, som vises på skærmen i kabinen, kan også benyttes til at kontrollere variabel brug af tilsætningsstoffer til ensilagen.

De giver også føreren mulighed for at vælge de rette indstillinger, så den høstede afgrøde giver maksimal foderkvalitet. Derudover kender landmanden den nøjagtige mængde ensilagetørstof, han har til rådighed, så han bedre kan planlægge foderrationerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den alsidige HarvestLab føler kan desuden flyttes fra finsnitterens udkasterrør, så den i stedet kan benyttes til stationære analyser af forskellige indholdsstoffer i foderet.

Nye motorer

De 12,3 flere hestekræfter bliver frembragt af den nye brændstofeffektive John Deere PowerTech Plus Tier III motor – med et volumen på 9,0 liter på den mindste 7250 model og 13,5-liter på 7350 til 7750 maskinerne – med samme recirkulation af udstødningsgas og variabel geometrisk turbolader, som findes på de nyeste 30-serie John Deere traktorer.

7850 modellen, seriens største, vil fortsat benytte Cummins 15,0 liters Tier II motor.

Ekstraudstyret

Som ekstraudstyr på de nye finsnittere kan nævnes hydrostatisk ProDrive transmission med komplet hjulslipkontrol, automatisk differentialespærre, automatisk parkeringsbremse, AutoTrac styresystem og et nyt automatisk indstillingssystem med ni positioner til udkasterrøret.

Af andre forbedringer kan nævnes en rulleafskærmning, som reducerer ophobningen af afgrøder ved indføringen. Det betyder samtidig mindre behov for rengøring og vedligeholdelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle de nye finsnittere er bygget til at køre med de prisbelønnede Kemper 4-, 6-, 8- og 10-rækkers majsskæreborde. Til græs fås pick-upper i bredderne 3,0, 4,0 og 4,5 meter.

Til ujævnt terræn kan man nu som ekstraudstyr få automatisk skærebordskontrol til Kemper skærebordene, som på baggrund af informationer fra sensorer på skærebordsfølerne styrer skærebordshøjden og kippet.

Model og motoreffekt

7250 & 7250i - 380 hk

7350 & 7350i - 480 hk

7450 & 7450i - 560 hk

Artiklen fortsætter efter annoncen

7550 & 7550i - 625 hk

7750 & 7750i - 625 hk

7850 & 7850i - 690 hk