Abonnementsartikel

Den nystartede virksomhed Process Technic ApS, der er bosiddende i Agro Business Park ved Viborg, har udviklet og patenteret en ny metode til at højne kvaliteten og smagen i fiskebaserede fødevarer.

Gennem en ny produktionsmetode får fødevarerne en mere ensartet smag og højere holdbarhed – altså en mærkbar kvalitetsforbedring af de fødevarer, der sættes på middagsbordet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Idéen er så god, at investeringsselskabet Agro Business Innovation har købt sig ind i anpartsselskabet og stiller betydelige midler rådighed.

- Det er skoleeksempel på, at den gode idé kan føre til patent og egen virksomhed. Det er samtidig den type idéer, som vi i Agro Business Park ønsker at være investor i, fortæller René Damkjer, der er direktør i Agro Business Park, som har ydet kvalificeret hjælp til opstarten af den nye virksomhed.

Samtidig med bistand fra investorer har virksomheden fået midler gennem Innovationsloven til at kunne dokumentere virkningen af opfindelsen.

- Teknologien er i en dokumentationsfase og kører lige nu i fuldskala hos en dansk fiske-industrivirksomhed. Går det som forventet, lover det særdeles positivt for de fremtidige forretningsmuligheder i både Danmark og på eksportmarkedet, vurderer René Damkjer.

Virksomheden Process Technic ApS drives af søskendeparret Rita Dalsgaard og Jørgen Egebjerg, der begge har en solid baggrund inden for fødevarefremstilling.