Abonnementsartikel

Mertz Corn og Løkkes Maskinfabrik danner nyt partnerskab

J. C. Løkkes Maskinfabrik A/S, Bøvlingbjerg, og Mertz Corn A/S, Nykøbing Falster, har, 8. august 2007 underskrevet en aftale om dannelsen af et nyt partnerskab, hvorfra man fremover vil varetage salg og montage af kornanlæg.

Konkret sker det ved, at halvdelen af aktiekapitalen i det tidligere Mertz Corn A/S overdrages pr. 1. oktober 2007 til Frits Günther Løkke, direktør for Løkkes Maskinfabrik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden får hovedsæde i Nykøbing Falster med en salgsafdeling i Bøvlingbjerg.

Det er den meget positive udvikling af markedet for salg af udstyr til kornopbevaring og tørring, som har dannet baggrund for den aktuelle sammensmeltning af Mertz Corn og Løkkes kornafdeling, hvor de to leverandører af kornanlæg nu kommer til at stå endnu stærkere i konkurrencen om fremtidens markeder - i Danmark såvel som i udlandet.

Med Mertz Corns stålsiloer og Løkkes plantørringsanlæg vil det nye selskab være i stand til at tilbyde et stærkt samlet koncept, som dækker alle løsninger inden for lagring, opbevaring og tørring af korn og frø.

Nyt forretningsområde

Som nyt forretningsområde indlægger Løkkes forhandlingen af egenproducerede plansiloer i det nye selskab, og der sker en umiddelbar integration af sælgerne i de to virksomheder.

Fra Løkkes Maskinfabrik drejer det sig om Ole Laustsen, Jacob Gade samt Torben Pedersen, som pr. 1. oktober bliver en del af den opgraderede organisation. De nævnte personer vil dog indtil videre have kontor i Bøvlingbjerg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Løkkes Maskinfabrik bliver efter det nye tiltag en ren produktionsvirksomhed og altså underleverandør til salgs- og montagevirksomheden.Produkter, produceret på Løkkes Maskinfabrik, sælges fremover til den samlede kundekreds gennem det nye selskab. Dette gælder både hjemmemarkedet samt eksportmarkederne, hvor begge firmaer har en stor kontaktflade.

Der eksporteres i dag til i alt cirka 20 forskellige lande.

Søger ny direktør

Direktør Mogens Bloch overgår efter eget ønske til en stilling i den nye salgsorganisation, og der søges snarligt en ny administrerende direktør for selskabet. Desuden vil der på personalesiden ske en udvidelse af området for montage, teknisk support og logistik.

Det forventes, at den nye virksomhed får et betydeligt stærkere fodfæste såvel i Danmark som på de internationale markeder.

I forbindelse med udvidelsen af aktiviteterne indskyder begge parter yderligere kapital i den nye selskabskonstellation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden vil være repræsenteret på årets Agritechnica-messe i Hannover fra 11. til 17. november.