Abonnementsartikel

John Deere har lavet en række forbedringer på sin 800i trailersprøjte, så den bliver mere effektiv og præcis

Der er mindst 10 nye forbedringer på John Deeres trailersprøjte 800i. En del af disse fordele kærver en traktor med GPS-opkobling.

Blandt nyhederne er et automatisk system til optankning med integreret kontraventil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det gør, at tanken kan fyldes mere præcist, så man undgår restmængder, når sprøjteopgaven er udført, og samtidig reduceres risikoen for overfyldning og dermed risikoen for miljøforurening

Og tankomrøringen kan afbrydes automatisk ved et forvalgt tankniveau, hvorved risikoen for skumdannelse reduceres. Det sikrer, at tanken kan sprøjtes helt tom, skriver Nellemann Agro, der har importen til Danmark.

Med BoomTrac justeres bomtilt og -højde automatisk, så man sikrer, at bommen følger markens ujævnheder meget præcist, så alle sprøjtedyser arbejder ved optimal højde over afgrøden eller jorden. Det giver en forbedret fordeling af sprøjtevæsken og en bedre indtrængning i afgrøden samt minimeret afdrift

Med GreenStar Sprayer Pro kobles hovedventilen og bomsektioner automatisk til og fra, så snart sprøjtesektionerne kommer ind på et område, der allerede er sprøjtet eller ligger uden for markskel eller i bufferzoner.

GreenStar Sprayer Pro giver betydelige kemikaliebesparelser og øger sprøjtepræcisionen, så man opnår færre overlapninger og mister.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ny dosering

Doseringskontrollen benytter et kombineret tryk- og flowbaseret reguleringssystem med automatisk valg af reguleringsmåde, så man opnår maksimal sprøjtepræcision under alle forhold. Det gælder for eksempel automatisk valg af trykbaseret regulering ved lav flowvolumen, når man sprøjter med begrænset antal aktive bomsektioner.

Det er en forudsætning for præcis automatisk sektionskontrol, mener John Deere.

Field DocTM er et program, hvor føreren kan se et kort med grafisk visning af sprøjtedækning, som dannes på GreenStar 2 skærmen, mens han sprøjter.

Med det er der bedre kontrol med overlapninger og mister såvel som med anvendt dosering.

Alle vigtige sprøjtedata såsom anvendte produkter, produktmængder, markforhold med videre registreres automatisk for hvert enkelt område på marken og kan let overføres til landmandens computer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På den måde kan han lave sammenlignelige opgørelser og sprøjtekort.

Præcisionsbestemt

Sprøjtekort til variabel sprøjtedosering kan hentes ind på skærmen, så man kan sprøjte gødning, ukrudtsmidler, fungicider eller vækstregulerende midler med variabel sprøjtedosering baseret på forskellige data som udbyttedata, kort over jorddata, kort over næringsstoffer, afgrødetæthed, ukrudtsfordeling med videre.

Med John Deeres Twin Fluid luftassisteret lavdoseringsteknologi kan man drage fordel af et bredere spektrum af doseringsrater med en konstant sprøjtekvalitet i form af samme dråbestørrelse, idet dråbestørrelsen kontrolleres automatisk ved justeret lufttryk uafhængigt af dysernes gennemstrømningshastighed

Vindmåler er med

Med en “on-board” vindmåler er det muligt at overvåge og registrere vejrforholdene, så man sikrer fuldstændig overholdelse af miljømæssige love og regler og bliver i stand til at vælge den rigtige sprøjtedyse alt afhængig af vejrforholdene og sprøjteområdet, hvilket giver minimeret vinddrift.

TwinFluid luftassisteret teknologi til lavvolumen sprøjtning, som er ekstraudstyr, gør det muligt at sprøjte med en stor variation af doseringsrater ved lavere udbringningsmængder – fra 60-120 liter pr. hektar. Det maksimerer produktiviteten og forbedrer timingen. Det betyder samtidig, at man kan opfylde selv de strengeste krav til vinddriftkontrol.