Abonnementsartikel

I sidste uge kunne man på baggrund af omtale i Radioavisen og andre medier få det indtryk, at Fødevareministeriet har betalt støttekroner til fadøl og strip i forbindelse med traktorstævner holdt af LandboUngdom. Det ville Fødevareministeriet ikke have siddende på sig.

Fra ministeriets side har man understreget, at det ikke var tilfældet, og nu skærper Fødevareministeriet kravene til børne- og ungdomsaktiviteter under landdistriktsprogrammet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fødevareministeriet vil fremover kræve, at aktiviteter, som gennemføres i tilknytning til de støttede arrangementer, har en naturlig sammenhæng.

- Af ansøgningerne og afrapporteringen skal det fremgå i detaljer, hvad aktiviteterne indeholder, og i hvilken sammenhæng de gennemføres.

- Opstår der situationer, hvor der ikke er informeret om øvrige aktiviteter, vil der i fremtiden være mulighed for at kræve pengene tilbage, lyder det fra ministeriet i en pressemeddelelse.

- Filosofien bag ordningen skal være, at aktiviteter for børn og unge i landdistrikterne skal understøtte ministeriets fokusområde: Udvikling i landdistrikterne - herunder Smag Danmark og erhvervsudvikling i landdistrikterne.

- Egentlige fester og underholdningsaktiviteter kan således ikke få støtte, lyder det fra Fødevareministeriet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fødevareministeriet har næste år afsat 10 millioner kroner til ordningen, der skal skabe bedre vilkår for børn og unge på landet. Næste ansøgningsfrist for organisationer, foreninger og almennyttige sammenslutninger er 1. februar 2008.