Abonnementsartikel

Skæringsdatoen for Reglone er nået, og kartoffelbranchen står uden svar på, hvordan effektiv vækststandsning skal udføres.

Dansk kartoffelproduktion har fået et smæk i tuden med forbuddet mod brug af Reglone, der trådte i kraft i begyndelsen af februar 2020. Branchen venter fortsat på, at der kommer nogle holdbare, kemiske alternative til Reglone, at der bliver givet dispensation til brug, eller at der kommer effektive mekaniske behandlinger på banen. Særligt til nedvisningen af læggekartofler er Reglone altafgørende, så kartoflerne standser væksten tilfredsstillende, at der hurtigt bliver dannet en skindfast overflade på knoldene, og at man minimerer risiko for virussmittetryk og knoldskimmel. Hos Danespo, der producerer læggekartofler til eksportmarkedet, er produktionschef, Kim Madsen, fortsat frustreret over, at der ikke er kommet nogen afklaring eller svar på, hvordan den danske kartoffelproduktion er stillet i fremtiden.

- Kvaliteten af læggekartofler, som vi bryster os af i Danmark, vil komme under pres i forhold til udlandet, når vi skal klare os uden aktivstoffet Diquat, der er i Reglone, siger Kim Madsen.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.