Abonnementsartikel

100 procent engagement fra både svineproducent og medarbejdere, målrettet indsats på fodring og rette stald-temperatur ved indsættelse. Det er nogle af de ting, der har været årsag til, at svineproducent Mikael Andersens slagtesvin nu har lavere foderforbrug og højere daglig tilvækst.

For et år siden kom svineproducent Mikael Andersen, ejer af Asbjerggaard, med i Produktionskoncept Slagtesvin. Formålet med konceptet er at hjælpe slagtesvineproducenter med at effektivisere deres produktion, så det i sidste ende giver et bedre dækningsbidrag, og dermed et større incitament til at producere slagtesvin i Danmark. Og det er gået godt. Faktisk ligger Mikael Andersens produktion nu blandt de svineproducenter, som har rykket sig mest blandt de deltagende producenter i Produktionskoncept Slagtesvin.

- For et år siden havde vi en referencetilvækst på 953 gram per dag. I dag er den 1.101 gram. Og ser vi på foderforbruget, var det tidligere 2,64 FE/kg, hvor den i dag er 2,35, siger Anders Kvist Poulsen, som er driftsleder på bedriften.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.