Abonnementsartikel

Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret og IBM har indgået en kontrakt, som giver IBM ansvaret for drift og support af regnskabsløsningen Ø90 i de kommende syv år.

Aftalen afløser en kontrakt, som blev indgået i 2003. Kontraktens værdi ligger på 107 millioner kroner og vil give Landscentret en betydelig årlig besparelse i driften af Ø90.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye aftale indebærer, at Ø90 fremover vil blive drevet på IBM's virtuelle On Demand platform. Det betyder, at de nuværende decentrale servere lukkes ned, og driften konsolideres på servere i IBM's centrale driftsmiljø. Udover drift og support af Ø90 leverer IBM også systemudvikling og -vedligehold af løsningen for Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret.

- Den nye kontrakt vil give os væsentlige besparelser på grund af stordriftsfordele. Samtidig opnår vi større fleksibilitet, idet der fremover hurtigt vil kunne skrues op og ned for vores forbrug af kapacitet og betalingen herfor, hvilket også bidrager til at give besparelser, siger Niels Peter Skrubbeltrang, afdelingschef på Landscentret.

- Vi er glade for kontrakten og det gode partnerskab, der eksisterer mellem Dansk Landbrugsrådgivning og IBM, og vi ser frem til at kunne yde Landscentret fortsat støtte i deres ydelser til danske landmænd, siger Sven Kolstrup, direktør for Global Technology Services, IBM Danmark.

Ø90 anvendes af danske landmænd i forbindelse med bogføring, momsopgørelse, opgørelse af årsrapporter og skatteregnskaber samt færdiggørelse og aflevering. Mere end 90 procent af alle landmænd i Danmark anvender Ø90 som regnskabssystem i deres landbrugsbedrifter.

På årsplan benyttes Ø90 til udarbejdelse af ca. 40.000 skatteregnskaber og 20.000 årsrapporter.