Abonnementsartikel

Danish Crown har netop oplyst, at Tulip Food Company og Mecom Group har underskrevet en betinget købsaftale.

Aftalen afspejler Tulip Food Company´s strategi om en yderligere internationalisering og Mecom Group-ejernes intention om at finde en egnet partner for at kunne videreudvikle Mecom Group.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mecom er en attraktiv virksomhed for Tulip Food Company. Den har en meget stærk markedsposition i Slovakiet og et virkelig flot sortiment af højkvalitetsprodukter, siger administrerende direktør Flemming N. Enevoldsen, Tulip Food Company.

Også Jan Molnar, administrerende direktør og ejer af Mecon spår en positiv fremtid.

- Jeg er overbevist om, at vi kan opnå nogle fantastiske synergier og vækstmuligheder til gavn for både Mecom og Tulip i kraft af tre forhold: Nemlig Mecoms stærke markedsposition i Slovakiet, vækstmulighederne på de øvrige central- og østeuropæiske markeder og Tulips og Danish Crowns tilstedeværelse internationalt, forklarer Jan Molnar.

Mecom Group har to moderne produktionssteder i Slovakiet samt et distributions- og detail-handelsnetværk. Begge produktionssteder er blevet gennemmoderniseret inden for de seneste fem-seks år.

Fakta om Tulip

Tulip Food Company er et 100 procent ejet datterselskab i Danish Crown. Tulip Food har cirka 2.300 ansatte og en omsætning på 4,8 milliarder kroner i 2006/07. Efter handlen vil Tulip Food Companys omsætning løbe op i 5,7 milliarder kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fakta om Mecom

Mecom er et slovakisk kødforædlingsselskab. I 2006 opnåede selskabet en koncernomsætning på 900 millioner Danske kroner inklusive afsætningen i Hrádok Mäsokombinát, som blev overtaget i løbet af året. Mecom Group har omkring 1.300 ansatte.