Abonnementsartikel

Den tredje-vådeste sommer i dansk vejrhistorie slutter i dag - og meget symptomatisk med endnu en regnvejrsdag. Den megen regn har haft sin indflydelse på høsten, og også på farbarheden på mange marker landet over.

På grund af sidstnævnte har Direktoratet for Fødevareerhverv forlænget fristen for slåning af vandlidende brakmarker, udyrkede landbrugsarealer og permanent græs. Det skriver Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Normalt skal arealerne slås i juli eller august hvert andet år, men det har altså ikke været muligt mange steder.

Derfor er fristen nu forlænget, så arealerne skal slås senest 10 dage efter, de igen er blevet farbare. Det kan i princippet være helt hen i foråret 2008, men man kan dog ikke bare vente til juli/august næste år.

- Selvom det eventuelt først bliver muligt at slå markerne i foråret 2008, skal de alligevel slås inden 10 dage efter, det er fysisk muligt. Det er altså ikke tilladt at udskyde slåningen til juli eller august 2008.

- De marker, som på grund af det våde vejr først bliver slået efter august 2007, skal senest slås igen i juli eller august 2009, hedder det fra Landscentret.