Abonnementsartikel

Når man kører rundt i det danske landskab, er det tydeligt at se, at der stadig er meget halm på markerne, som efterhånden er så gennemblødt, at det er tvivlsomt, om det nogensinde kan presses.

Det kan betyde mangel på halm i løbet af vinteren, og for at gjælpe både dem, som kommer til at mangle halm, og dem som gerne vil af med noget, har Landbrugsrådgivning Østjylland I/S (LRØ) oprettet en elektronisk halmbørs på sin hjemmeside, www.lro.dk. Det skriver LRØ i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På halmbørsen kan man både tilkendegive, om man har halm til salg, og om man er interesseret i at købe halm.

De, der har kontrakter med varmeværker, kan have problemer med at opfylde kontrakterne, og hos Bioenergisektionen hos Dansk Landbrug hilses initiativet velkomment.

- Der er områder, hvor der er støvsuget for halm, mens der er rigtig meget halm andre steder i landet. Der blev snittet store mængder af halm tidligt på sæsonen, hvorefter vi fik store regnmængder, som gjorde det svært at få halm ind.

- En formidling kan være med til at synliggøre, hvem der har behov for mere halm. Halmbørsen er et godt initiativ, som vi bakker op om fra Bioenergisektionen, siger Hans Stougaard.