Abonnementsartikel

Nyt expandat optimerer foderudnyttelsen

På NutriFair lancerer DLG deres nye svinefoder-expandat: Xp2.

Det unikke i det nye foder ligger blandt andet processen, hvor råvarerne forklistres så næringsstoffernes fordøjelighed forbedres. Fagligchef Troels Møller Olesen fremhæver, at firmaet har set forbedrede resultater hos både slagtesvin, smågrise og søer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De besætninger, der har udfordringer med mavesår, ser en lavere dødelighed, bedre trivsel og øget tilvækst når de skifter fra pelleteret foder og til Xp2, forklarer Troels Møller Olesen. Han påpeger at den øgede fordøjelighed giver grundlag for en bedre fortjeneste i slagtesvinestalden, hvor DLG har fundet en forbedring på 0,10 til 0,13 foderenheder pr. kg. tilvækst. Det giver en fortjeneste på 12 til 16 kroner mere pr. gris, reklamerer foderproducenten for.

Fokus på miljø hos KlimaDan

Det er ikke kun udenfor der skal være fokus på miljø, det er også indenfor i stalden.

På NutriFair har KlimaDan deres nye varmepumper fra det spanske firma Ecoforest med.

Ecoforest er en serie af varmepumper med inverter-teknologi, som er særligt velegnet til gyllekøling. Alle de ting vi gerne vil have indbygget i en varmepumpe som vi gerne vil have til gyllekøling, er indbygget som standard, siger Søren Jensen salgschef hos KlimaDan. Der er med de nye varmepumper mulighed for en kompakt installation, som kan passe godt ind i eksisterende teknikrum.

Miljøkit med i kampen om krav til miljø

Derudover slår KlimaDan igen et slag for deres miljøkit, som kan hjælpe svineproducenter med at overholde miljøkrav med så lave omkostninger som muligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For at overholde miljøkravene, kan det nødvendige energiforbrug til gyllekøling svinge meget fra dag til dag. Med miljøkittets intelligente styring kan du leve op til gældende regler med så lavt et energiforbrug som muligt, siger salgschef Søren Jensen.

Hjertet i miljøkittet er en avanceret styring, der både holder styr på, at miljøeffekten pr. døgn overholdes. Samtidig køler gyllen på den mest hensigtsmæssige måde, hvor frikøling og bortskaffelse af varme er så effektiv så muligt. Man er derfor ikke længere afhængig af et højt varmeforbrug for at få glæde af gyllekøling med varmepumpeteknologi.