Abonnementsartikel

New Holland lancerer en serie nye mejetærskere med betegnelsen TC5000 og motorydelser fra 175 hestekræfter til 240 hestekræfter

Der er tale om fem modeller med henholdsvis fire eller fem halmrystere. Ifølge New Holland giver de en blid håndtering af afgrøden og sikrer en høj halmkvalitet.

Blandt de øvrige fordele ved den nye serie er en komfortabel førerkabine samt lave driftsomkostninger takket være høj pålidelighed og ydeevne, skriver New Holland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med de nye modeller har New Holland en omfattende mejetærskerfamilie at tilbyde. Det giver kunderne god mulighed for at vælge en maskine uden at gå på kompromis med behov og ønsker.

Endelig anfører New Holland, at den nye TC5000 er bygget på gennemtestet og pålidelig teknologi samtidig med, at den også rummer avancerede udviklinger inden for motor- og høstteknologi.

Tier III motorer

I serien er anvendt den nyeste 6,8 liter motor fra New Holland motor. Den er designet til højere effekt og lavere lydniveau og er samtidig mindre og lettere.

Udover at opfylde de omfattende Tier III miljøstandarder nedsætter den nye motor også driftsomkostningerne, fordi den ifølge New Holland har et lavere forbrug af brændstof og smøremidler.

TC5040, TC5050 og TC5060 med 170 hestekræfter er monteret med mekanisk regulator, mens TC5070 med 207 hestekræfter og TC5080 med 240 hestekræfter har fire ventiler pr. cylinder og common rail brændstofsystem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye motorer er tilpasset de kendte transmissioner. TC5040 og TC5060 er monteret med mekanisk transmission, mens TC5050, TC5070 og TC5080 har hydrostatisk transmission.

Flere skæreborde

TC5000 rummer mulighed for at vælge mellem flere varianter af New Hollands skæreborde.

De har alle en alsidig og let justerbare vinde til at give et præcist afgrødeflow til indføringselevatoren.

En avanceret flydestilling og systemer til højdekontrol giver mulighed for en høj kørselshastighed i forhold til den aktuelle afgrøde, skriver New Holland.

Modellerne TC5070 og TC5080 kan som ekstraudstyr monteres med skærebordsopretning, der yderligere kan suppleres med systemet Autofloat, så skærebordet automatisk holdes parallelt med jorden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Controlfloat-systemet bevarer automatisk den indstillede stubhøjde uden skærebordsopretning.

TC5000 er de mindste mejetærskere fra New Holland, men de er alligevel monteret med roterende kerneudskiller, som giver et ekstra broareal på 0,83 kvadratmeter, så det totale kørneområder bliver på 1,82 kvadratmeter.

God halmkvalitet

New Holland anfører, at en blød overgang fra cylinder til halmvinde og til halmrysterne bevarer halmens struktur uden voldsomme retningsskift. Og den roterende kerneudskiller sikrer øget kapacitet i højtydende afgrøder. Begge dele er med til at sikre en god kvalitet af halmen.

Halmrysterne har store, åbne flader, som fraskiller de sidste kerner ind, inden halmen forlader maskinen.

TC5040 og TC5050 er monteret med fire halmrystere, mens TC5060, TC5070 og TC5080 alle har fem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Godt udsyn

New Holland har designet en moderne, rummelig førerkabine til TC5000 serien. De har et uhindret udsyn på 191 grader.

Funktioner som luftaffjedret sæde, passagersæde, fjernbetjening af spejle og nemt tilgængelige kontrolfunktioner for skærebord og tilkobling af tærskeværk er yderligere med til at styrke komforten, fremhæver firmaet.

Et multifunktions-joystick styrer hastigheden og skærebordets funktioner.

Informationer om mejetærskerens drift vises på en konsol til højre for føreren. Dette system suppleres af muligheden for at reversere elevator og skærebord med en elektrisk motor.