Abonnementsartikel

Et storskalaforsøg med ni sorter har givet Vestjyllands Andel overraskende resultater, og nogle sorter har skilt sig positivt ud.

I den netop overståede sæson kan Vestjyllands Andel gøre status over udbytterne i storskalaforsøg på marker ved Peterslund på Mors. I alt ni sorter vårbyg, vinterhvede og raps fik æren af at blive sået i JB-5 og JB-6 jorden på den sydlige del af Mors med en femstjernet udsigt over Limfjorden. Vårbyggen overraskede med sit høje udbytte, mens vinterhveden på trods af en våd begyndelse fik reddet sig selv hjem. Og rapsen havde også sine lyspunkter, hvor en stor afstand mellem planterne nogle steder, i sidste ende gav tætte planter og pæne resultater, da mejetærskeren tog turen gennem marken. Men for at blive klogere på, hvordan det gik, og hvad resultaterne kan bruges til, skal vi en tur i tidsmaskinen og se tilbage på, hvordan sæsonen har udviklet sig.

Eliten af sorter

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.