Abonnementsartikel

Entreprenør har specialiseret sig i lave dræning med kædegraver på landbrugsjord. Det bliver gjort effektivt, og uden at der bliver rodet for meget i jorden.

Med voldsom kraft æder kædegraveren sig halvanden meter ned i Christian Mortensens stubmark på den nordvestlige del af Mors. Den store kæde saver med sine tænder en 30 centimeter bred rende i marken, mens der i samme arbejdsgang bliver lagt drænrør samt grus ned. Det sammentømrede arbejdssjak ved SM Entreprenørfirma er trukket i reflekstøjet og klar til endnu en drænopgave, som virksomheden har mere end 40 års erfaring i at løse.

Og arbejdsprocessen er timet og tilrettelagt, hvor hver af de tre mænd har en helt klar arbejdsfordeling. En styrer traktoren og kædegraveren, der er monteret bagpå, mens en anden holder styr på at påfyldning af grus i en traktor med vogn ved siden af. Tredje medarbejder kører efter i en rendegraver og fylder renden op igen, og graver nye huller de steder på marken, hvor drænet skal forgrenes, og derfor skal have koblet et t-stykke på.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.