Abonnementsartikel

Selvom majsen på en mark nær Aars fik en svær begyndelse uden startgødning, kom planteavlskonsulenter til undsætning med eftergødskning, der gav den en stærk sommer-slutspurt.

På en mark nær Aars løb en maskinstation tør for startgødning under årets majssåning. Cirka en hektar endte uden startgødning og fik derfor en umanerlig svær begyndelse på sin vækst. Man kan sige, at den endte med at syne hen og hænge med næbbet. Men i løbet af sommeren fik planteavlskonsulenter fra LMO kendskab til marken, og efterfølgende omdannede de den spontant til en række forsøgsparceller med henblik på at løfte majsen efter det kolde forår.

- I slutningen af juni fik vi nys om majsmarken her, som ikke havde fået startgødning, da maskinen simpelthen var løbet tør på den sidste hektar. Det resulterede i, at planterne hang gevaldigt med næbbet i sommerperioden, og så var vi så heldige at få lov til at lave parceller af den og lege lidt med en masse forskellige kombinationer af tilsætningsstoffer og midler, siger Brian Søndergaard, der er planteavlskonsulent hos LMO.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.