Abonnementsartikel
Det er måske ikke lige oksekød af højeste kvalitet, man normalt forbinder med fastfood-kæden McDonalds, men det forholder sig rent faktisk sådan, at kæden opererer med en høj standard, når det gælder udvælgelse af leverandører.
McDonalds har sin eget klassificeringssystem, som lægger vægt på blandt andet hygiejne og dyreetik. I dette system har Århus-virksomheden, Århus Slagtehus, som det eneste slagteri i Danmark, opnået karakteren A. Det betyder, at der nu sendes dansk oksekød fra slagteriet i Århus til Kiel. Det skriver Jyllands-Posten.
- Det er vi selvfølgelig både glade og stolte af, siger Svend Erik Sjællander, direktør hos Århus Slagtehus.
Virksomheden sender mellem 20 og 40 tons oksekød til Kiel, hvor en stor del af McDonalds-burgerne fremstilles.
Godkendelsen har desuden resulteret i, at en spansk burgerkæde også har meldt sig som kunde hos Århus-firmaet.