Abonnementsartikel

I weekenden og næste uge er der årsmøde i International Dairy Federation i Dublin, hvor mejeriledere fra hele verden mødes for at diskutere mejeribranchens udfordringer i fremtiden.

Fra Danmark deltager blandt andre Bent Juul Sørensen, der er formand for Mejeriforeningen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Han ser frem til mødet og vil selv tage emnet omkring mejeriernes forhold til leverandørerne op samt mejeriernes afhængighed af markederne.

- Jeg glæder mig til mødet med andre mælkeproducenter og mejerifolk, for der er jo sket en hel del i mejeriverden indenfor det seneste år.

- Jeg vil forsøge at samle op på de ændringer, vi har set. Det vil blandt andet handle om betydningen af, at vi ser mælkeproducenter i stort set alle europæiske lande bevæge sig ud i et friere og mere risikofyldt marked, end vi tidligere har kendt, siger Bent Juul Sørensen til Mejeriforeningens hjemmeside.

- Når mejerierne samtidig har mistet størstedelen af sikkerhedsnettet i EU, så er det en helt ny virkelighed, der tegner sig. Her vil mejerierne blive endnu mere afhængige af de markeder, som de vælger at satse på, siger Bent Juul Sørensen.