Abonnementsartikel

Dansk Landbrugsrådgivning og LandbrugsAvisen oprettede 1. oktober en elektronisk brevkasse, hvor der svares på spørgsmål om økologi. Alle kan være med, og svarene kommer fra økologikonsulenter i Dansk Landbrugsrådgivning.

Svar og debat

Gælder der særlige regler for transport af økologiske køer? Må man fyre med konventionelt halm i halmfyret, hvis man omlægger til økologi? Eller må man som økolog blive ved med at aftage gylle fra biogasselskabet? Og hvad mener andre om økologernes brug af konventionel gylle?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos Øko-doktoren kan man få svar fra de specialiserede økologi-konsulenter i Dansk Landbrugsrådgivning. Og Øko-doktor er også stedet, hvor man kan diskutere med kolleger fra hele landet omkring økologi, og udveksle erfaringer med andre økologer.

Stigende interesse

- Vi har sat Øko-doktor i gang for at kunne give landmænd og andre interesserede direkte svar på spørgsmål omkring økologisk drift, siger Søren Nilausen, økologichef, Landscentret, Økologi.

- Vi oplever en stor interesse omkring økologi, og derfor synes vi, at det var oplagt at få oprettet en særlig elektronisk brevkasse. Vi ved jo, at internettet i stigende grad vælges som kommunikationskanal.

- Vi håber også, at Øko-doktor kan skabe debat omkring økologien. Alle er velkomne til at bidrage med synspunkter. Så det gælder bare om at sætte sig til tasterne – brevkassen er åben døgnet rundt, siger han.

Spørgsmålene på Øko-doktor besvares af økologi-konsulenter fra Dansk Landbrugsrådgivning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Passer ind i øko-uge

Lanceringen af Øko-doktor falder godt i tråd med, at Arla har valgt at sætte fokus på økologisk mælkeproduktion og omlægning til økologi.

Fra 1. til 5. oktober arrangerer Arla Foods i samarbejde med Landscentret, Økologi og Økologisk Landsforening en telefon-uge om økologi. Her vil konsulenter fra Arla og fra enten Dansk Landbrugsrådgivning eller fra Økologisk Landsforening være klar til at svare på spørgsmål.

Telefonerne er åbne fra mandag den 1. oktober til fredag den 5. oktober kl. 8.00-13.00, og nummeret er 89 38 16 64.