Abonnementsartikel

- Tilfredsstillende, lyder formandens kommentar til Nordjysk Andels netop offentliggjorte regnskabsresultat for 2006/2007.

Nordjysk Andel havde ellers i det forløbne regnskabsår et underskud på 2,7 millioner kroner efter hensættelse af 4,2 millioner kroner til imødegåelse af tab på kontrakter i juli og august måneder. Sidste års resultat lød på 9,4 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bestyrelsesformand Søren Smalbro betegner alligevel resultatet som tilfredsstillende, når det holdes op imod de ekstreme markedsforhold, der har været i det forløbne år, især inden for kornområdet.

Direktør Erik Poulsen glæder sig over omsætningsfremgangen på 27 millioner kroner til i alt 839 milloner kroner. Fremgangen er primært hentet via et øget fodersalg, som ellers er et forretningsområde i tilbagegang.

Salget af foderblandinger er steget med seks procent, og den opnåede markedsandel forventer foderstofforeningen at fastholde i 2007/2008.

Desuden har Nordjysk Andel haft en fremgang på 19 procent i salget af råvarer til hjemmeblandere, gødningssalget er steget med 14 procent, salget af såsæd og frø er forøget med 11 procent, og salget af planteværn er steget med 13 procent