Abonnementsartikel

I langt de fleste tilfælde kan man nøjes med en enkelt, simpel ukrudtsbekæmpelse om efteråret, men det kræver fokus på såtidspunkt og sædskifte. Det er Sagros erfaringer i det midt- og vestjyske.

I Sagro anbefaler vi typisk at bekæmpe ukrudt i vintersæden om efteråret ad én omgang i stadie 10-11 med Boxer og DFF. Det kan vi gøre, da der i hovedparten af vores område ikke er de store udfordringer med aggressivt græsukrudt, der kræver dyre og komplicerede sprøjteplaner. Den lave forekomst af blandt andet væselhale og agerrævehale skyldes, at vi har mange afgrøder, meget vårsæd og et sundt sædskifte. Det er en naturlig følge af et stort antal kvægbrug, hvor majs, græs og vårbyg er hovedafgrøderne, og at jorden er så sandet, at der ikke er økonomi i flerårshvede. Vi har dog en stor tæthed af énårig rapgræs, vindaks, rajgræs og italiensk rajgræs, som skal håndteres. I lerede områder, som vi blandt andet har omkring Holstebro, døjer vi med de samme udfordringer med græsukrudt, som man gør på "hvedejorde" i resten af landet.

Sådan lykkes ukrudtsbekæmpelsen

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.