Abonnementsartikel

På en midtjysk mark bliver rækkedyrkning og radrensning testet som erstatning for ukrudtssprøjtning. Og det ser lovende ud.

Sydøst for Herning vokser vårbyggen fint på en hektar af Jørgen Krøjgaards JB-1 og JB-3 marker i fine og næsten ukrudtsfrie rækker med 25 centimeters afstand. Han har i samarbejde med Poul Henning Petersen, der er landskonsulent hos Seges, lagt en lille del af sine marker ud til et forsøg med rækkedyrkning af maltbyg uden ukrudtssprøjtning.

Nogle små parceller er som reference hverken ukrudtssprøjtet eller radrenset, mens størstedelen af forsøgsmarken er blindstriglet og radrenset. Intet af vårbyggen har fået ukrudtssprøjtning, men udelukkende svampesprøjtning til bekæmpelse af bygrust og bladsvampe. Vårbyggen, der står på marken, er af sorten Evergreen, der i landsforsøgene i perioden 2016-2018 gav et gennemsnitligt kerneudbytte på 98 og en gennemsnitlig råproteinprocent på 11,6.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.