Permanente påvirkninger af tarmen vil reducere behovet for zinkoxid ved fravænning.

Fermentering frembringer adskillige sundhedsfremmende stoffer, der kan sikre sundheden for smågrise. Paulina Tamez, forsker hos Fermentationexperts forklarer, at der arbejdes parallelt både med laboratorie- og dyreforsøg.

- I laboratoriet undersøger vi de specifikke forbindelser, der dannes under fermentering. Vi kigger på deres evne til at bekæmpe bakterier, parasitter og inflammationantimikrobielle, anti-parasitiske og antiinflammatoriske virkning. Da vores produkter er en blanding af præbiotiske fibre, præbiotiske organiske syrer, fordøjeligt protein og en række fermenterings-metabolitter, kan vi sammensætte produkter, der fokuserer på enten at nedbringe inflammation eller bekæmper særlige parasitter. ligger højere i en eller to af fordelene i forhold til de andre. Dette er grunden til, at hvert produkt fx EP100i pg EP199 har sit formål, udtaler forskeren. Aktivstoffernes evne til at overleve de hårde forhold ved pelletering og deres egnethed til fodring af flere dyrearter er også en del af forskningen.

Tarmsundhed og tilskud skal erstatte zink

Sammen med flere universiteter testes produkternes virkning på dyr. De seneste undersøgelser af fravænnede grise har vist, at EP100i og EP199 er i stand til at ændre sammensætningen af tarmbakterierne mikrobiomet i tarmen permanent.

[...]

Få fuld adgang med det samme

Opret dit abonnement her

Allerede abonnent? Log ind