Abonnementsartikel

Et godt styringsværktøj på bedriften er restbeløbet pr. ko, der giver et øjebliksbillede, som er interessant at følge over tid.

Restbeløbet pr. ko eller kg EKM er vigtigt at have fokus på, da det har effekt på bundlinjen. Restbeløbet er derfor et godt styringsværktøj, der giver et øjebliksbillede, som er interessant at følge over tid. Opfølgning på restbeløbet i DMS giver mulighed for tilpasning af foderplanen og benchmarking med kollegaer. Ved daglig opfølgning giver det mulighed for at reagere hurtigere med tilpasningerne og evt. udarbejde handlingsplaner.

De to største poster i en mælkeproducents regnskab er mælkeindtægten og foderudgiften. Derfor er det meget nærliggende at have fokus på dette. Til det er restbeløbet pr. ko uundværlig. I DMS er det muligt at udtrække udskriften "Benchmarking restbeløb pr. ko," der findes via "analyseudskrifter" under kategorien "Fodring." Analyseudskriften "Benchmarking restbeløb pr. ko" giver en oversigt over produktionen og placering i forhold til andre mælkeproducenter. Dette giver mulighed for at vurdere den daglige fodring og økonomien i det daglige arbejde. Restbeløbet pr. ko er derfor et godt styringsværktøj. Dog giver det et øjebliksbillede. Netop derfor er det interessant at følge restbeløbet pr. ko over tid.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få adgang til alle artikler på Maskinbladet.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.