Landbrug & Fødevarer og Danske Svineproducenter roser politikerne for at høre landbruget forud for indførsel af nye krav. Landbruget er blevet inddraget i arbejdet med forslag til den nye dyrevelfærdslov, hvilket blandt andet har fået Dyrenes Beskyttelse op i det røde felt. De sammenligner det med at lade ræven vogte gæs og mener, at det er et demokratisk problem. Det har givet noget støj, og derfor har vi valgt at give Dyrenes Beskyttelse ordet her i Hyo for at få perspektiveret deres holdninger.

Bliver vi i velfærdshjørnet, ja så skal vi jo også have et nyt dyreetisk råd. Tager man et hurtigt kig ned over de udvalgte medlemmer, springer det i øjnene, at København og omegn er rimeligt stærkt repræsenteret (8 ud af 12 er bosiddende i København og omegn). Den eneste praktiserende dyrlæge, der er med i rådet, arbejder på en smådyrsklinik i Skovlunde. Ikke at der er noget som helst galt med det, men det siger måske lidt om, hvordan etik og debat drejes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tager vi nej-hatten på, kan vi kalde det for en indspist gang københavneri.

Men skifter vi til ja-hatten så kan landbruget måske udnytte danskernes kritiske holdninger. Forbrugerne vil have bæredygtighed, og det kan danske svineproducenter præstere. Derfor glæder jeg mig over DC's klima-certificering, for vi ved det kommer. Nu kommer landbruget foran. Det kan vi vise med tal, men vi skal også huske at tale til folks følelser.

Danskerne baserer en kæmpestor del af deres holdninger og handlinger på følelser. Derfor er det ikke nok at have tal med i baghånden til konfirmationen, hvis man skulle være så heldig at komme til at sidde overfor en vegansk bybo. Tal til følelserne, og fortæl hvorfor du er stolt over at producere gode, sunde, lokale og klimavenlige fødevarer.

Det er også følelser, der bestemmer, hvor folk sætter kryds på stemmesedlerne. Her i Hyo har vi fokus på det kommende valg og givet ordet til partierne med temaet: Valgflæsk. Det fleste partier har valgt at deltage, desværre har det, efter adskillige mails og telefonopkald, ikke været muligt at få Danmark største parti Socialdemokratiet på bane, det beklager vi meget. Måske siger det noget om prioriteringen i politikken.