Abonnementsartikel

Fremtiden ser utvivlsom lidt mere positiv for Danespo A/S efter at firmaet for nylig på generalforsamlingen forelagde regnskabet for 2006/2007.

I 2005/2006 havde virksomheden et underskud på 18 millioner kroner, men det seneste regnskab viser et resultat på 430.000 kroner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Nye rammer for Danespo, hvor vi har skabt et nyt hold, og hvor vi skærer aktiviteterne til. Det er det overordnede billede af Danespo i det forgangne regnskabsår, hvor vi også resultatmæssigt har fået vendt et stort underskud til sorte tal, sagde Danespos formand Benny Kirkebække, da han på Danespos generalforsamling fremlagde sin beretning.

Regnskabet for året 2006/2007 viser en omsætning på 154 millioner kroner mod 138 millioner kroner året før.

- Vi har skåret til og fortsætter med at samle vores aktiviteter, så vi udelukkende bruger vores ressourcer på kartoffelaktiviteter. Det er der mening i, og i den forbindelse vil vi endnu mere end tidligere udnytte synergi-effekterne til vores ejere DLF Trifolium og DLG.

- Og vi vil også lægge os i selen for at skabe tættere relationer til vores nærmarkeder omkring Østersøen. Det hænger sammen med, at vi vil minimere vores risici afsætningsmæssigt – ikke mindst efter erfaringerne med Muhammedkrisen, sagde Benny Kirkebække.

Han lagde på generalforsamlingen også vægt på, at Danespos optimisme hænger sammen med, at Steen Bitsch tiltrådte som administrerende direktør ved årsskiftet. Et andet tiltag er den nye aftale, som Danespo og KMC har lavet om forædling og afsætning af læggekartofler fra Landbrugets Kartoffelfond (LKF Vandel).

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Aftalen sikrer, at vi også fremover har dansk forædling af kartoffelsorter – og selv om det ikke er på kort sigt, vi vil se et afkast af investeringen, så kommer det.

- Investeringer i forædling er altid langsigtede, og det gælder ikke mindst inden for kartofler, hvor mange sorter har en levetid på 30 år, forklarede formanden.

På generalforsamlingen var der valg til bestyrelsen. Nye medlemmer blev gårdejer Christian Høegh-Andersen, Nykøbing F., gårdejer Arne Bech Poulsen, Lemvig og direktør Kristian Hundebøll, DLG.

Ud af bestyrelsen trådte godsejer Benny Kirkebække, administrerende direktør Asbjørn Børsting, DLG og gårdejer Niels Skadhauge.

Administrerende direktør i DLF, Truels Damsgaard, blev valgt til ny formand for Danespo A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Danespo A/S har som hovedaktivitet at forædle, producere og sælge læggekartofler primært til eksport samt spisekartofler til Skandinavien.